Techniekdag

5e Techniekdag Maas en Waal,
vrijdag 11 oktober 2024 

Op deze dag gaan bijna alle leerlingen van het basisonderwijs uit groep 7 en 8 én de leerlingen van klas 1 en 2 van Pax Christi College Druten en Beneden-Leeuwen een kijkje nemen bij een bedrijf in de gemeenten Druten en West Maas & Waal. Dat zijn in totaal bijna 1240 leerlingen.

Dit alles om de technische bedrijvigheid in deze regio te laten zien aan de komende generatie. Onder begeleiding van een leerkracht of docent gaat een groep kinderen of jongeren op stap. De leerlingen horen en zien tijdens dit bezoek een heleboel maar er wordt ook het één en ander gedaan; er wordt gevoeld, geschroefd en geboord, geroken, gebogen en gemonteerd. Ook de hersenen worden aan het werk gezet; wat komt er kijken bij het bouwen van een huis, wat gebeurt er op een scheepswerf, hoe maak je verschillende verbindingen in hout? Kortom, er wordt een ervaring opgedaan; veel jongeren zien voor het eerst een echt bedrijf van binnen!

De Techniekdag is óók bedoeld om de technische bedrijven vroeg onder de aandacht te brengen bij kinderen en hun ouders. Een sector waar in deze regio volop kansen liggen, welke kant je later ook op wil.

Wil je als bedrijf ook deelnemen aan deze dag? Neem dan contact op voor een kennismaking. 

VRIJDAG

6 oktober

2023

TERUGBLIK OP DE 4e TECHNIEKDAG

Op 6 oktober 2023 bezochten 1240 leerlingen van het basisonderwijs uit groep 7 en 8 én de leerlingen van klas 1 en 2 van Pax een technisch bedrijf in de regio.

In totaal bijna 1240 leerlingen gingen op stap om te horen, te zien maar vooral ook te ervaren wat de mogelijkheden in deze branche zijn. Op veel plekken gingen de leerlingen praktisch aan de slag; installaties in elkaar puzzelen, lassen, een deur stellen, een dak dekken, metselen, programmeren en demonteren van een carborateur, zijn slechts enkele van de ervaringen waarmee de leerlingen weer naar school vertrokken.

Binnen de Technische bedrijven van Druten en West Maas en Waal liggen volop kansen, wat je later ook wil gaan doen. Dat heeft de volgende generatie leerlingen deze dag ontdekt.

Maas en Waal is trots op zijn techniek, en dat laten we graag zien!

Vragen over het Tech-Lokaal? Klik hier voor contact.

Scroll naar boven