Primair onderwijs

EDUCATIEVE OCHTEND IN HET TECH-LOKAAL

Het Tech-Lokaal verzorgt educatieve ochtenden voor de hele klas. Tijdens deze ochtend maken de leerlingen kennis met techniek in brede zin. Het programma is geschikt voor de groepen 7 en 8, bij een combinatieklas zijn ook leerlingen van groep 6 welkom. Een educatieve ochtend is van 09.30 tot 11.30. In Beneden-Leeuwen is het Tech-Lokaal op woensdag open, in Druten op donderdagen. Leerlingen kiezen voor een ontdekplek, waarbij ze in minimaal duo’s op ontdekkende en onderzoekende wijze kennis maken met een bepaalde techniek. Coaches zijn aanwezig voor de gewenste ondersteuning en begeleiding. Via de omschrijving en informatie op deze site, maken de leerlingen een keuze uit de ontdekplekken en bereiden zij zich voor. Het is belangrijk dat de leerling dit voorafgaand aan het bezoek doorneemt. Een leerling kan dezelfde ontdekplek niet voor de tweede keer doen. Ook consumptieve techniek kan door leerlingen in totaal slechts éénmaal worden gekozen.
Om leerlingen te blijven inspireren in hun nieuwsgierigheid is het raadzaam de leerlingen steeds uit een andere “categorie” te laten kiezen; traditionele, innovatieve of consumptieve techniek.

De verschillende ontdekplekken vind je hier.

Reserveer hier

Ondersteuning leerkrachten en docenten: workshops, gastlessen, thema's en andere diensten

Het Tech-Lokaal ondersteunt leerkrachten in het primair onderwijs bij de invulling van diverse activiteiten die te maken hebben met techniek en wetenschap. Dat zijn aanvullende diensten die altijd op basis van maatwerk worden ingericht, op locatie of in het Tech-Lokaal. Dat kan een serie van workshops zijn of een op zichzelf staande activiteit en vooral ontwikkeld voor de bovenbouw (groep 6/7/8). Hieronder een aantal mogelijkheden van het Tech-Lokaal, maar er zijn veel meer opties. Neem contact op en leg je wens aan ons voor.

  • Gastlessen over bijvoorbeeld robots, 3d printers, bouwen, autotechniek etc. 
  • Gastles filmen, vloggen, fotobewerken, stop motion, activiteit constructies met bamboe bouwen.
  • Workshop programmeren (serie van aantal bijeenkomsten in de klas).
  • Workshop 3d ontwerpen en tekenen, ontwerp je eigen huis, school, teken je dorp etc. (serie van aantal bijeenkomsten in de klas).
  • Workshops programmeren, voor de leerkracht en een aantal leerlingen (junior coaches), voor een duurzame integratie in het onderwijs.
  • Themaweken rondom ontwerpen en bouwen, voor de midden- en bovenbouw, aantal momenten gedurende een periode, met verschillende activiteiten voor groepen leerlingen.
  • Bedrijfsbezoek, aansluitend bij een onderwerp op school.
  • Lenen materiaal, bijvoorbeeld micro-bits, lego EV3.
  • Ondersteuning/hulp en instructie bij het gebruik van greenscreen/3d printer etc. 
  • Workshop diverse technieken, houtbewerking, koken, smaakles, solderen etc.
Scroll naar boven