Over ons

Het Tech-Lokaal is 6 jaar geleden ontstaan als project van Stichting Meerwaarde Maas & Waal. Het doel is kinderen en jongeren te interesseren in techniek in brede zin zodat de keuze voor een technische opleiding meer voor de hand ligt. Het in stand houden van de leefbaarheid door een binding met de lokale werkgevers en de streek is het einddoel.

Dit doen we door leerlingen uit de bovenbouw van het basis onderwijs te ontvangen op onze leslocaties in Pax Christi College junior in Beneden-Leeuwen en VMBO in Druten. Ook ondersteunen we de docenten in de onderbouw op alle drie de Pax-locaties (junior, vmbo en havo/vwo). Daarnaast verzorgt het Tech-Lokaal o.a. workshops in scholen bieden we hulp aan leerkrachten met en in hun lessen. Techniek is voor ons breed; we laten jongeren kennis maken met traditionele- consumptieve en innovatieve technieken. We zijn steeds op zoek naar vernieuwing door de nieuwste ontwikkelingen in huis te halen en die te vertalen naar “ontdekplekken” zodat ze beschikbaar komen binnen het onderwijs.

Kinderen en jongeren die ook in hun vrije tijd met techniek bezig willen zijn kunnen terecht bij één van de Tech-Lokaal clubs in de avonduren. Het Tech-Lokaal werkt nauw samen met het lokale bedrijfsleven en we voeren onze activiteiten uit met hulp van zo’n 75 vrijwilligers, ROC- en HBO-studenten en startende ondernemers.

Naast het reguliere programma organiseren we activiteiten waarbij we onze rol als intermediair tussen bedrijfsleven en onderwijs vervullen, bijvoorbeeld tijdens de techniekdag Maas & Waal. We ondersteunen deze partners waar we kunnen.