Lego Mindstorms

This content is password protected. To view it please enter your password below:

Bijna iedereen heeft vroeger wel met Lego gespeeld. Maar wist je dat je met Lego ook zelf robots kan bouwen, die je vervolgens kunt programmeren? Dit heet Lego Mindstorms.

Bij Lego Mindstorms ga je aan de slag met een robot. Het doel is om de robot over een parcours te laten rijden. Zo kan je bijvoorbeeld achteruit in parkeren, of een rondje rijden zonder te botsen. Want hoe weet een robot dan waar hij links moet en waar rechts? Dit kan je hem zelf ‘leren’, door hem van tevoren op de computer opdrachten te geven.

Lego Mindstorms wordt overdag aan leerlingen gegeven tijdens de educatieve ochtenden voor het basisonderwijs. Ook docenten kunnen deelnemen aan een workshop Lego Mindstorms in het Tech-Lokaal!

Clubverband:

Het Tech-Lokaal heeft ook een Lego Mindstorms club! De clubleden komen elke dinsdagavond van 18.30 tot 20.30 uur bij elkaar. Klik op Lego Mindstorms club voor meer informatie of stuur on een mail.

Lego Mindstorms is een vorm van Lego die wat technischer is dan de andere soorten. Hiermee kan je dus ook echte robots bouwen. Omdat er veel belangstelling was bij de leerlingen van groep 7 en 8 die met hun school langskwamen, is er een Tech-Club Lego Mindstorms opgericht.

De Lego Mindstorm clubleden komen elke dinsdag samen van 18:30 uur tot 20:30 uur.

Je begint met de basis: het bouwen van zo’n Lego robot. Hierbij leer je dus hoe ze in elkaar zitten, en welke onderdelen nou waar voor zorgen. Je leert bijvoorbeeld hoe de aandrijving werkt, en hoe de hefmechanismen werken. Later ga je ook leren hoe je de robots programmeert, hoe de sensoren werken en hoe je de robots met elkaar kan laten ‘praten’!

Daarnaast is er ook nog de First Lego League. Dit is een wedstrijd, waarbij je de opdracht krijgt om je zelfgebouwde robot een parcours te laten rijden. Op zaterdag 16 december 2017 hebben we voor de derde keer mee gedaan met deze wedstrijd! We hebben de eerste prijs behaald voor beste ontwerp!

Kijk voor meer informatie ook op nxtprograms en Lego Challenge.

Deelname kost € 7,50 per avond. Het is ook mogelijk om een 10-rittenkaart te kopen voor € 60,-. Deze kaart is 12 weken geldig, vakanties uitgezonderd. Graag even afmelden als je niet aanwezig kunt zijn, zodat wij op de hoogte zijn. Zonder afmelding vervalt de sessie. Clubcontributie mag worden overgemaakt op:
IBAN: NL55RABO 0120372282 t.n.v. Stichting Meerwaarde Maas en Waal.
Graag je naam en de startdatum van de 1e sessie in het onderwerp vermelden.

Heb je interesse en wil je je aanmelden? Stuur ons een mail naar techlokaal@gmail.com of kom een keer kijken op de dinsdagavond.