Workshop Robotica op ROC Rivor voor 4e jaars VMBO-t leerlingen

Het Tech-Lokaal heeft 7 workshops verzorgd op het ROC Rivor in Culemborg. Deelnemers waren 16 leerlingen van het KWC.

Deze leerlingen kozen het vak Robotica en leerden hoe je een Lego Robot bouwt en programmeert zodat je daarmee opdrachten uitvoert. Één van de opdrachten was het nemen van een ware hindernisbaan.

Samenwerken en gebruik maken van elkaars kwaliteiten is een belangrijke vaardigheid die op school, maar ook laten goed van pas komt. Er werd daarom gewerkt in duo’s, en dat leidde weer tot een estafette-race met robots.

Deze serie workshops is tot stand gekomen dankzij de samenwerking met TechExplore 24, dat jongeren in aanraking brengt met techniek en technologie. Dat gebeurt op een speelse manier, waarbij ze zelf gaan ontdekken en ervaren hoe leuk techniek is. 

Tijdens deze serie workshops worden de betrokken docenten van het KWC en ROC Rivor in Tiel getraind. Zij kijken hoe het lesprogramma werkt en gaan de komende lessen zelf geven.

Rob Welbers is docent Techniek aan het ROC Rivor in Tiel. Hij vertelt; ‘Auto’s, maar ook andere apparaten zitten tegenwoordig vol met sensoren, die iets registreren en actuatoren die iets uitvoeren. Die processen kom je overal tegen. Dit is een speelse en leuke manier om te leren hoe dat werkt.’
’Een hele mooie samenwerking!

Meer informatie hierover is te lezen via https://www.techgelderland.nl/ontdekken/kijk-hier-zit-de-brick-de-hersenen-van-de-robot/