Tweede techniekdag groot succes

maandag 18 oktober 12:03 – 2021

MAAS EN WAAL – Afgelopen vrijdag, 15 oktober, vond de tweede editie plaats van de Techniekdag Maas en Waal.

‘Worden wat je wil’ was het thema van de kinderboekenweek. En zien wat je dan kunt worden, dat deden 470 leerlingen. Tijdens de tweede Techniekdag Maas en Waal hebben zij een kijkje genomen bij 24 bedrijven.

Er bestaat niet zoiets als ‘de techniek’, al helemaal niet in deze regio. Er zijn zoveel verschillende bedrijven, beroepen en mogelijkheden. Maar als je niet weet wat er in de wereld om je heen gebeurt, dan kom je daar niet vanzelf achter. En precies dáárvoor is de Techniekdag: ontdekken wat er is, bedrijven van binnen zien en ervaren, en vooral ook zelf wat dóen. Het Tech-Lokaal wil kinderen en jongeren enthousiast maken voor Techniek. Dat lukt prima op deze dag die Mireille Roelofs van het Tech-Lokaal samen met Groeisaam en Vrienden van Techniek heeft georganiseerd.

Leerlingen verwonderen zich over de gigantische machines die er staan, het geluid van een balk die geslepen wordt, de liedjes die klinken op de bouw. Ze ruiken de geur van houtkrullen, een motor die gestart wordt, sleutelen aan een waterleiding, krijgen de sfeer mee. Dát leer je niet uit een boekje of op school, maar wél in de praktijk.

Ook de ondernemers genoten zichtbaar van de werknemers in de dop. En als je dan als 10-jarige een overall aan hebt, inclusief helm en echte werkschoenen en je mag dan óók nog een stuk lassen; dan komt die trotse blik vanzelf en kan je dag niet meer stuk.

Techniek heeft toekomst, zéker in Maas en Waal.

Door Mireille Roelofs

Bron: https://www.demaasenwaler.nl/algemeen/algemeen/40409/tweede-techniekdag-groot-succes-fotoverslag-