Tech-Lokaal ook in Druten van start met naschoolse clubs

Tech-Lokaal - home

DRUTEN – Vanaf 5 februari kunnen scholieren ook bij het Tech-Lokaal in Druten terecht voor Lego Mindstorm, Game Design en de Robotica club. De clubs zijn al vier jaar een succes in Beneden- Leeuwen.

Op de Lego Mindstorm club wordt voornamelijk gewerkt en geprogrammeerd met Lego. Op de Game Design club zijn de jongeren vooral bezig met het ontwerpen in 3D (met onder andere SketchUp en 3DSMax) en animeren (met onder andere Unity) voor het maken van interactieve games.

Robotica

De Robotica club is een nieuwe club. Vanuit het betrokken bedrijfsleven in Maas en Waal kwam onder andere het verzoek om met een Robotica club te starten vanwege een tekort aan programmeurs, installateurs, constructeurs en ontwerpers. De jongeren gaan bij Robotica ontwerpen in 3D, constructies maken (van hout, ijzer of met 3D geprinte onderdelen), sensoren en motoren installeren en programma’s schrijven (bijvoorbeeld op de EV-3 van Lego, micro:bit, Raspberry PI, Arduino of VEX controller). Volgens eigen ideeën wordt een zelfbedachte robot of technisch werkstuk gemaakt.

Tijdens de clubs staan de vrijwilligers van het Tech-Lokaal klaar om de jongeren te ondersteunen en kennis bij te brengen om een project te realiseren. Leerlingen mogen zelfstandig of met een groepje werken. Zo kun je bijvoorbeeld een maquette maken van een carnavalswagen met veel bewegende delen of met een app-programma een bijbehorende afstandsbediening maken. Denk ook eens aan een maquette van een bestaande of nieuwe attractie.