Leerlingen snuffelen aan techniek bij 24 bedrijven, volgend jaar ook in Beuningen

DRUTEN/BENEDEN-LEEUWEN – Een kleine vijfhonderd leerlingen van tien basisscholen van Groeisaam, in de gemeenten Druten en West Maas en Waal, doen vrijdag mee aan de Techniekdag. Ze gaan op bezoek bij in totaal 24 lokale technische bedrijven. De organisatie gaat in 2022 ook Beuningse scholen en bedrijven erbij betrekken.

Peter Deurloo 14-10-21, 12:16 Laatste update: 14-10-21, 18:30

Het is de tweede Techniekdag Maas en Waal. De eerste was in 2019. Toen ging 660 kinderen op bezoek bij een van de 19 deelnemende bedrijven bezocht in de twee gemeenten. Vanwege corona zag het Tech-Lokaal, dat de dag organiseert, zich genoodzaakt de dag in 2020 af te gelasten.

De eerste dag was volgens het Tech-Lokaal een groot succes. De leerlingen werden aan het werk gezet met het maken van producten en het bedenken van technische oplossingen. Ook kregen ze rondleidingen in de bedrijven. Dat gebeurt vandaag opnieuw.  Ook de ondernemersorganisatie Vrienden van Techniek is bij de organisatie betrokken. 

De techniekdag sluit dit jaar aan bij het thema van de Kinderboekenweek, ‘worden wat je wil’, over beroepen.

Bron:

https://www.gelderlander.nl/druten/leerlingen-snuffelen-aan-techniek-bij-24-bedrijven-volgend-jaar-ook-in-beuningen~a09621d8/