Interview Wes

Wes Stensen, 19 jaar oud, woonachtig in Alphen, van de opleiding medewerker ICT aan het Koning Willem 1 College: niveau 3. Afgelopen juni heeft hij deze opleiding afgerond met een half jaar stage bij het Tech-lokaal. Hij is inmiddels gestart met de vervolgopleiding daar: de BBL-opleiding niveau 4; werken en daarnaast 1 dag per week naar school. Al vanaf jonge leeftijd hebben computers zijn interesse, vandaar zijn keuze ICT. Wellicht gaat hij zich ook nog verdiepen in de ICT m.b.t. personenauto’s. Hij maakte kennis met het Tech-lokaal doordat zijn tante hem als kind meenam naar een club avond daar: dat vond hij heel interessant!

Zijn eerste indruk van het Tech-lokaal was, dat je er veel vrijheid hebt tijdens je werk. “Je mag zelf bepalen hoe je het doet en wanneer je het af hebt. Als het maar af is, uiteindelijk”.  Gedurende zijn stageperiode heeft Wes veel nieuwe dingen gedaan en geleerd. Zo heeft hij b.v. een opdracht voor het Mecano project bedacht. Hij kon hierbij veel van zijn talenten combineren en dat was heel leuk! Zijn kennis wat betreft de server (“je komt hier veel meer tegen dan op school”), het programmeren en de verschillende soorten software zijn uitgebreid. Hij heeft geholpen bij de “Virtual” map en werd ingepland bij diverse educatieve lessen, dit vergde wel voorbereiding. De hele opdracht rondom Mecano vond hij super. En het allerleukst: het les geven over Mecano en Lego. (Over een eerdere stage-ervaring bij Mediamarkt zegt hij: “veel hetzelfde doen, dat was niks”)

Wes heeft bij het Tech-lokaal goede begeleiding gehad: tijdens de hele periode werd er meegekeken en geholpen, maar er was genoeg vrijheid. Hij kon altijd terecht met zijn vragen. Als hij iets niet op de juiste manier deed, werd het netjes voorgedaan en uitgelegd.

Wes zijn algehele ervaring over de stage bij Tech-lokaal is heel goed! Hij heeft veel geleerd en het erg naar zijn zin gehad! Hij heeft zeker geen spijt van deze keuze!