Maak-Lokaal

Maak-Lokaal, een nieuwe club van het Tech-Lokaal!

– Hou jij ervan om lekker met je handen bezig te zijn?
– Wil je eens een avond achter je beeldscherm vandaan?
– Ben je creatief en wil je mooie dingen maken?
– Wil je leren om je eigen ontwerp te maken (op papier, 2D of 3D)?
– Leren hoe je gereedschap gebruikt?
– Wil je eigen werkstukken ontwerpen en in elkaar zetten?
– Ben je op zoek naar hulp om te leren hoe je met materiaal of gereedschap omgaat?

Is je antwoord op één of meer van deze vragen “ja”, dan is het Maak-Lokaal in Druten iets voor jou!


Het Maak-Lokaal is een nieuwe club voor alle kinderen en jongeren vanaf 11 jaar die met hun creatieve en/of knutselhobby aan de slag willen. Je kunt er de meest uiteenlopende vormen van handenarbeid verrichten, zoals: houtbewerken, leer graveren, figuurzagen, een tas van textiel naaien, bootjes en auto’s maken, je eigen lamp ontwerpen, sieraden maken van allerlei materiaal, modelbouw, inbranden/laseren, solderen, 3d printen, lasersnijden en haken. Je mag ook kennis maken met het aansluiten en programmeren van motoren en sensoren om zo je eerste eenvoudige machine of robot te maken. Je kunt er werken met hout, draad, kralen, stof, gips, piepschuim, papier, (giet) klei en fimo en nog véél meer.

Je mag hierin zelf kiezen of je wordt begeleid door onze vrijwilligers. Je gaat lekker praktisch aan de slag om je eigen werkstukken te maken. Je kunt je eigen creativiteit ontwikkelen en ook leer je hoe je met materiaal en gereedschappen omgaat.

Er is hulp, ruimte en basisgereedschap aanwezig zodat je iets nieuws kunt leren of verder kunt met je eigen hobby. Materiaal dat je nodig hebt schaf je zelf aan. In het Maak-Lokaal is heel veel gereedschap en apparatuur aanwezig maar in overleg neem je specifieke gereedschappen die alleen jij gebruikt, van thuis mee. De werkstukken worden steeds moeilijker en ook leer je steeds zelfstandiger te werken. Vaak wordt er meerdere weken aan een bepaald werkstuk gewerkt, afhankelijk van je wensen. Je creativiteit wordt in ieder geval zeker uitgedaagd!

De clubavonden zijn gelijktijdig met de Robotica- en Lego Mindstorms-club. Dat betekent dat je heel eenvoudig een “uitstapje” kunt maken zodat je bijvoorbeeld ontdekt wat je met motoren, sensoren en programmeren kunt doen. Ook kun je daar kennis maken met de Micro:bit, Arduino, Raspberry Pi, Vex en nog véél meer.

Het Maak-lokaal is iedere dinsdagavond van 18:30 tot 20:30 uur geopend. De kosten zijn € 7,50 per avond. Het is ook mogelijk om een 10-rittenkaart aan te schaffen van 60 euro. De locatie van de club is Tech Lokaal Maas en Waal locatie Pax vmbo Druten. Je kan je aanmelden via techlokaal@gmail.com.