3D Techlab

Is 3D’en jouw ding?
En kun je hier soms wat hulp bij gebruiken? Dan is het 3D TechLab iets voor jou!
3D is een nieuwe technologie die op veel plaatsen wordt toegepast. Het werken met 3D printers, het maken van 3D animaties voor websites en de filmindustrie, interactieve animaties voor de game industrie, het werken met virtual reality brillen en het maken van 360 graden foto’s en video’s. Technieken die leuk zijn om mee te werken en die je wellicht later professioneel kunt toepassen.


In het 3D TechLab hebben we veel kennis over allerlei vormen van 3D waarmee we jou vooruit kunnen helpen. We hebben ook geïnvesteerd in 3D producten waar jij ook gebruik van mag maken. Voorbeelden hiervan zijn: goede kwaliteit cardboard brillen, twee virtual reality brillen van het merk HTCVive, drie 3Dprinters, een 3D scanner, een 360 graden foto en video opname camera en een DJI Osmo Mobile, een smartphone stabilisator.

Wat houdt het 3D TechLab precies in?
Eigenlijk is het een inloopmoment voor 3D activiteiten. Wanneer je hulp nodig hebt bij een 3D activiteit kun je bij ons langskomen en zullen je verder helpen. Dit kan het printen van een 3D model zijn, een probleem dat je hebt met een programma waar je in werkt of misschien heb je wek een heel leuk idee waarvan je niet goed weet hoe je moet beginnen.

Wij hebben o.a. kennis van de volgende 3D producten: Tinkercad, Sketchup, 3DSMax, Unity, Skanect. Verder kunnen we je ook leren om 3D ontwerpen in andere omgevingen te brengen. Bijvoorbeeld Sketchup modellen gebruiken in Minecraft of Sketchup modellen bekijken met een Virtual Reality bril.

Dus ben je zelf bezig met een 3D activiteit en kun je hier wel wat hulp bij gebruiken of wil je onze 3D producten uitproberen voordat je zelf gaat investeren. Kom dan eens langs op een Dinsdagavond bij het 3D TechLab. Wij bezitten de kennis en helpen je graag!

U kunt dan terecht voor:
– Vragen over TinkerCad 3D ontwerpen.
– Controle van het 3D print ontwerp, is het te printen?
– Prijs opgave voor u 3D print ontwerp of download design.
– Uitzoeken van een bestaand 3D ontwerp om te printen.
– Kiezen van de kleur(en).
– Printen van het 3D ontwerp, als er een printer beschikbaar is.
– Workshops 3D ontwerpen en printen (zie workshops, inschrijving vereist).
– Het scannen van een 3D voorwerp of persoon.

Het 3D TechLab is geopend op:
• Dinsdagavond: 18:30-20:30
De kosten bedragen 6 euro per avond ( exclusief print kosten)

Zijn er vragen of speciale ontwerp- en/of printverzoeken? Stuur een mail naar: techlokaal@gmail.com